Το Twitter απαγορεύει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις. Αυξάνει την πίεση στο Facebook. Το Τwitter αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις, προχωρώντας σε μια κίνηση που θα εντείνει την πίεση στο Facebook, για την αμφιλεγόμενη στάση του απέναντι στο ίδιο θέμα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή με διαδοχικές αναρτήσεις που έκανε στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 22 Νοεμβρίου και θα αφορά τις πολιτικές διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες εκλογές που θα επηρεάσει είναι εκείνες που θα γίνουν στη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου. Στο μεταξύ, το Facebook έχει γίνει στόχος επικρίσεων επειδή πρόσφατα αποφάσισε να εξαιρέσει τις πολιτικές διαφημίσεις από τον μηχανισμό επαλήθευσης.

Γιατί το Twitter αποφάσισε την απαγόρευση

«Πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι το πού φτάνει το πολιτικό μήνυμα πρέπει να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τζακ Ντόρσεϊ.

«Ενώ η διαδικτυακή διαφήμιση είναι εκπληκτικά ισχυρή και πολύ αποτελεσματική για τους εμπορικούς διαφημιστές, αυτή η δύναμη φέρνει σημαντικούς κινδύνους στην πολιτική, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους και να επηρεάσει τις ζωές εκατομμυρίων», επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter.

«Το θέμα δεν αφορά την ελευθερία έκφρασης. Αυτό αφορά το να πληρώνεις για να έχεις ανταπόκρισης. Και αυτό όταν αφορά τον πολιτικό λόγο έχει σημαντικό αντίκτυπο που η σημερινή δομή της δημοκρατίας μπορεί να μην είναι έτοιμη να το διαχειριστεί. Αξίζει να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να το αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο Ντόρσεϊ για τους λόγους που οδήγησαν στην απαγόρευση.

www.iefimerida.gr