Η Αθήνα για 20 χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2009 και την αρχή της κρίσης, ήταν μία πόλη που δεν κοιμόταν ποτέ. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, η ελληνική κοινωνία άλλαζε και η διαφορετικότητα της νεολαίας που άκουγε την ηλεκτρονική μουσική που παιζόταν στα club, ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη, γινόταν όλο και περισσότερο αποδεκτή. Από τα decks της Αθήνας πέρασαν οι διασημότεροι DJ εκείνης της εποχής, παίζοντας μουσική μέχρι να ανατείλει ο ήλιος.

Το VICE μίλησε με τον Πέτρο “Floorfiller” Κοζάκο, πατριάρχη της ελληνικής χορευτικής κουλτούρας, συνιδιοκτήτη και DJ του FAZ του πρώτου club στην Ελλάδα που έπαιξε ηλεκτρονική χορευτική μουσική, τον Μάνο Βαμβούκη της θρυλικής ομάδας MAGNA, τον Akylla, τον πρώτο Έλληνα super star DJ, την Ειρήνη Χειρδάρη, δημοσιογράφο και μία από τους μεγάλους οπαδούς εκείνης της σκηνής.

Επίσης, συναντήσαμε τον Μπάμπη Μουζάκη, ιδιοκτήτη του ιστορικού Plus Soda και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο, ένα θρύλο της ελληνικής νύχτας. Κατεβήκαμε τα σκαλιά της ρωσικής ντίσκο για να ακούσουμε ιστορίες από τον Σπύρο και τον Θοδωρή για τα διονυσιακά Amateur πάρτι, ενώ τέλος μας μίλησε ο Lorenzo, που ξεκίνησε ως χορευτής στο club Factory και είναι πλέον κομμάτι των Blend, της ομάδας δηλαδή που διοργανώνει τα δημοφιλέστερα χορευτικά πάρτι στην Αθήνα τού σήμερα. 

Δείτε το VIDEO

Παραγωγή/ Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Παρουσίαση: Μάκης Παπασημακόπουλος
Βοηθός Παραγωγής: Ελίζα Μπενβενίστε
Διεύθυνση Φωτογραφίας/ Κάμερα: ’Εβαν Μαραγκουδάκης
Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Ηχοληψία: Άρης Παυλίδης
Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη

vice.com