Αλκης Στέας: Η «φωνή» του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο παρουσιαστής που μετέδιδε τις παρελάσεις επί 22 χρόνια. Μπορεί το καρναβάλι και οι εκδηλώσεις του σε όλη την χώρα να ακυρώθηκαν λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο, τα έθιμα παραμένουν ανεξίτηλα μέσα τον χρόνο.

Οι Απόκριες και οι καρναβαλικές παρελάσεις αποτελούν σημαντική παράδοση της χώρας μας. Πολλές πόλεις έχουν κάθε χρόνο την τιμητική τους. Μία από αυτές, η Πάτρα, η πρωτεύουσα του καρναβαλιού. Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί εδώ για δεκαετίες το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές της χώρας, με χιλιάδες επισκέπτες και καρναβαλιστές κάθε χρόνο.

Ένας άνδρας ήταν αυτός που συνέδεσε το όνομά του με το καρναβάλι της αχαϊκής πρωτεύουσας, καθώς χάρισε τη φωνή του σε αυτό για πάνω από δύο δεκαετίες. Ο Άλκης Στέας υπήρξε δημοφιλής παρουσιαστής της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Αποτέλεσε τη «φωνή του Πατρινού Καρναβαλιού», καθώς επί 22 χρόνια παρουσίαζε τις καρναβαλικές παρελάσεις και τα δρώμενα της πόλης. Η σχέση του με την Πάτρα και το καρναβάλι της ξεκίνησε το 1966…

Διαβάστε ποιος ήταν ο Άλκης Στέας και τη σχέση του με το Πατρινό Καρναβάλι στο Bovary.gr

www.iefimerida.gr