Η Γαλλίδα ντίβα της pop όπερας, Emma Shapplin κυκλοφόρησε το τελευταίο της album λίγο πριν την εκπνοή του 2019. Ο τίτλος του είναι “Venere” και “είναι ένα νεοκλασικό ταξίδι μέσω πολλών λαβύρινθων αγάπης, σε μία παρόμοια κατεύθυνση με αυτή που χάραξε το πρώτο album μου ‘Carmine Meo’»…ανέφερε χαρακτηριστικά η καλλιτέχνιδα.

“Αυτός ο δίσκος, αυτά τα τραγούδια είναι τραγούδια για ψυχής για τον κόσμο. Εκτιμώ πολύ την έκφραση του συναισθήματος μέσα από την τέχνη. Αν καταργήσουμε το συναίσθημα, τότε δεν θα έχουμε να πούμε τίποτε ως καλλιτέχνες. Η τέχνη γεννιέται, προκύπτει από το συναίσθημα, από την ευαισθησία. Ακόμη και όταν δεν θέλουμε να βάλουμε συναίσθημα στη φωνή μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να την αφήσουμε να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων που έχει ως όργανο. Πιστεύω ότι η φωνή μας αντανακλά απόλυτα όχι μόνο την προσωπικότητά μας αλλά ακόμη και αυτό που έχουμε μέσα στο μυαλό μας, ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε. H φωνή είναι ένα όργανο το οποίο συνδέεται με όλο μας το σώμα…”

Ανάμεσα στα 10 tracks που αποτελούν το album αυτό, θα συναντήσετε και μια δημιουργία της ίδιας με τίτλο “Silenzio”, στην οποία υπογράφει εξολοκλήρου τους στίχους και τη μουσική.

Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και το συνοδευτικό music video του τραγουδιού που είναι σε σκηνοθεσία του Germán Abal.

Όλες οι φωτογραφίες της Emma Shapplin που περιλαμβάνονται σε αυτό το video είναι η αυτοπροσωπογραφία της Emma Shapplin όπως η ίδια τις αποθανάτισε. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται από τον παγετώνα γυρίστηκαν από τον Germán Abal στο Los Glaciares National Park (επαρχία Santa Cruz, Αργεντινή).

Θοδωρής Κολλιόπουλος www.soundarts.gr