Η ανεπανάληπτη γοητεία της Sophia Loren. Στα 86 της χρόνια, η ηθοποιός θρύλος παραμένει ο ορισμός της ιταλικής φινέτσας και ομορφιάς…

Σταρ της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, η σπουδαιότερη γυναίκα ηθοποιός του 21ου αιώνα σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο, κάτοχος Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Η Ατιμασμένη (1960) ζωντανός θρύλος της Τσινετσιτά, η προσωποποίηση της ιταλικής φινέτσας και ομορφιάς, ένα από τα παγκόσμια, διαχρονικά sex symbols και οι χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν να μην τελειώσουν ποτέ για την Sophia Loren.

Από το 1950 μέχρι σήμερα, η αειθαλής Loren το πραγματικό της όνομα είναι  Sofia Villani Scicolone συνεχίζει στα 86 της χρόνια να παραμένει δραστήρια κινηματογραφικά, με το ταλέντο και την γοητεία της να συνεχίζουν να μαγεύουν τη μεγάλη οθόνη.

Η νέα κινηματογραφική της περιπέτεια

Έντεκα χρόνια μετά την ταινία του Rob Marshall, Nine, η Sophia Loren επιστρέφει στο σινεμά μέσα από το Netflix και την ταινία The Life Aheadπου ξεκίνησε να προβάλλεται από σήμερα στην πλατφόρμα.

Η υπόθεσή της έχει ως εξής: Στην παραθαλάσσια Ιταλία, μία ηλικιωμένη Εβραία, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, εργάζεται σε ένα κέντρο φροντίδας μικρών παιδιών. Εκεί, γνωρίζει ένα 12χρονο αγόρι από την Σενεγάλη και αποφασίζει να το βοηθήσει να βρει την οικογένειά του και την πίστη του μαζί και τη δική της.

Την ηλικιωμένη γυναίκα υποδύεται η Ιταλίδα σταρ, ενώ το παιδί ο πρωτοεμφανιζόμενος Ibrahima Gueye. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γιος της, Edoardo Ponti ο δεύτερος που απόκτησε με τον σκηνοθέτη Carlo Ponti, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 1966 μέχρι τον θάνατό του το 2007.

Το σενάριο του φιλμ συνυπογράφουν ο Ponti με τον Ugo Chiti, βασισμένοι στο μυθιστόρημα The Life Before Us του Romain Gary. Να σημειωθεί ότι το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1978 υπό τον τίτλο Madame Rosa κερδίζοντας το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην ανεπανάληπτη γοητεία της, με αφορμή την κινηματογραφική της επιστροφή

Η ανεπανάληπτη γοητεία της Sophia Loren
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν
Σοφία Λόρεν

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή esquire.com.gr