Η γυναίκα που πήρε σύνταξη στα 28 της χρόνια! Η παρακάτω δημοσίευση έγινε από την Celestine Chua που εργάζεται  ως life coach και έχει καταταγεί μέσα στους 30 πρώτους του είδους της.

Από σήμερα συνταξιούχος στη ζωή και στην εργασία.

Τι εννοώ; Εννοώ ότι πλέον δεν θα εργάζομαι ή θα ζώ όπως θεωρεί η κοινωνία το σωστό. Δεν θα ασχολούμαι πλέον με τις οικονομικές ανάγκες, την κοινωνική μου κατάσταση, η την επίτευξη στόχων ζωής, ώστε να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες των ανθρώπων, και ούτω καθεξής. Απλά θα ασχολούμαι με πράγματα που θέλω εγώ, θα ενεργώ όπως θέλω να ενεργώ, και θα ζήσω τη ζωή που θέλω να ζήσω, θα αγνοήσω τις προσδοκίες και «προσωπικές υποχρεώσεις» και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

Γιατί; Είμαι μόνο 28. Τεχνικά έχω ακόμα τέσσερις καλές δεκαετίες  πριν θεωρηθώ ότι είμαι σε σωστή ηλικία για συνταξιοδότηση. (Η ηλικία συνταξιοδότησης τώρα στην Σιγκαπούρη είναι 65 τώρα. ‘Ήταν 62  πήγε 65 και κατά πάσα πιθανότητα θα πάει 68 ή 70 σε κάποια χρόνια.)

Υποθέτω ότι απλά συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να δαπανηθεί σε πράγματα τα οποία δεν μου αρέσει να κάνω. Σκεπτόμενη πίσω, μεγάλο μέρος της ζωής μου ξοδεύτηκε ζώντας για κάποιον άλλο. Από τα σχολικά και φοιτητικά χρόνια μέχρι τα χρόνια εργασίας μου συνεχώς επιδίωκα στόχους που είχαν τεθεί από εμένα και την κοινωνία.

Ενώ η επιδίωξη αυτών των στόχων με έκανε πιο δυνατή και καλύτερη, η συνεχής καταδίωξη τους με έκανε να ξεχνάω πως αισθάνομαι τώρα και απλά να ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον. Με έκανε να αναρωτιέμαι συνεχώς «Και τώρα τι ακολουθεί;» κοιτάζοντας στο μέλλον για ευτυχία, ξεχνώντας το πώς ζω και αισθάνομαι τώρα.

Πλέον αναζητώ μία βελτίωση όπου κάθε στιγμή της ζωής μου θα είναι ευτυχής. Έχω καταλάβει ότι αυτό απαιτεί να δημιουργώ το μονοπάτι της ζωής μου από αυτήν εδώ τη στιγμή, βασισμένη στις τωρινές τάσεις και ανάγκες μου, και όχι το να σκέφτομαι συνεχώς πως θα χειραγωγήσω την τωρινή πραγματικότητα ώστε να πετύχω ένα υποθετικό μέλλον. Στη δεύτερη περίπτωση επικεντρώνεσαι στην καθυστερημένη ικανοποίηση( αναβάλεις τις τωρινές ανάγκες σου), ενώ στην πρώτη αναγνωρίζεις την τωρινή στιγμή και μεταβαίνεις στην επόμενη καλύτερη.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου να κάνω από εδώ και στο εξής είναι να ζήσω σαν παιδί, βασισμένη στο σήμερα και στο τώρα, από το να ανησυχώ τι θα έπρεπε να είμαι ή τι νομίζουν οι άλλοι.

Στην επιφάνεια δεν θα αλλάξουν και πολλά. Θα συνεχίσω να εργάζομαι πάνω στα πράγμα τα που μου αρέσουν, θα δημιουργώ καινούριες ιδέες για τη δουλειά μου . Θα έχω κάποια πλάνα για τη ζωή μου γιατί μου αρέσει αυτό. Όμως σε επίπεδο διαχείρισης τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αντί να ρωτάω «Και τώρα τι ακολουθεί;», «τι πρέπει να κάνω σήμερα για να πετύχω το στόχο μου:», θα ρωτάω τον εαυτό μου τι θέλω να κάνω σήμερα ή τώρα. Μετά θα κάνω απλώς αυτό. Μπορεί να φαίνεται μικρή διαφορά αλλά ουσιαστικά είναι μία διαφορετική προσέγγιση στη ζωή που θα αλλάξει και τον τρόπο ζωής συνολικά.

Αυτό δεν είναι απλά ιδεολογικό. Είναι κάτι που θα αλλάξει τη ζωή μου από μέσα προς τα έξω. Έχω ξεκινήσει να ζω έτσι και  μου αρέσει η αλλαγή αυτή. Πέρασαν οι μέρες που πίεζα και επιβάρυνα τον εαυτό μου. Αυτό που βιώνω τώρα είναι αληθινή έμπνευση και πάθος, από στιγμή σε στιγμή. Είναι σαν να είσαι σε μία συνεχή ροή κίνησης.

Για εσάς που διαβάζετε αυτό , θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να φανταστείτε ότι είστε συνταξιούχος τώρα. Ποια είναι η ζωή που θέλετε να ζήσετε; Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός για αληθινή ευτυχία; Ποια θα ήταν η πραγματικότητα των ονείρων σας;

Στη συνέχεια, σκεφτείτε το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή την ζωή τώρα, αυτήν τη στιγμή, αντί να το αναβάλετε για κάποιο μακρινό μέλλον. Επειδή δεν ζείτε στο μέλλον. Ζείτε στο τώρα. Αν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι σήμερα, στην παρούσα στιγμή, πότε πρόκειται να είστε; Η ευτυχία αρχίζει τώρα. Αν θέλετε να ζήσετε μία ευτυχισμένη ζωή, θα πρέπει να κάνετε την ευτυχία μία παρούσα πραγματικότητα. Στη συνέχεια, χτίστε στο παρόν για να δημιουργήσετε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Εγώ τελείωσα με το να αναβάλω το τώρα για το κυνήγι ενός φανταστικού καλύτερου μέλλοντος. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο με εμένα, να ζείτε στο παρόν, να κάνετε την ευτυχία μία παρούσα πραγματικότητα, και μετά να το χρησιμοποιήσετε αυτό για να δημιουργήσετε μία θαυμάσια πορεία ζωής, αντί να αναβάλετε την σημερινή πραγματικότητα για αύριο.

Θα τελειώσω με ένα απόσπασμα από τον Κομφούκιο:

«Η ζωή είναι πραγματικά απλή, αλλά επιμένουμε να την κάνουμε σύνθετη»

Εδώ είναι για να ζεις μία σπουδαία και ικανοποιητική ζωή για όλους μας.

Πηγές: personalexcellence.co

www.ethernews.com