Φαντάσου να γεννηθείς το 1900. Όταν είσαι 14 χρονών αρχίζει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 18,με 22 εκατομμύρια νεκρούς.

Λίγο μετά έρχεται μια παγκόσμια πανδημία (ισπανική γρίπη) η οποία σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους.Βγαίνεις ζωντανός και ελεύθερος. Είσαι μονάχα 20 χρονών.

Στα 29 σου επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης η οποία προκάλεσε πληθωρισμό, ανεργία και πείνα.

Οι Ναζί έρχονται στην εξουσία όταν είσαι 33. Στα 39 σου ξεκινά ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και τελειώνει όταν είσαι 45. Στο Ολοκαύτωμα πεθαίνουν 6 εκατομμύρια Εβραίοι. Συνολικά χάνουν τη ζωή τους περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όταν είσαι 52 ξεκινά ο πόλεμος της Κορέας. Όταν είσαι 64 αρχίζει ο πόλεμος του Βιετνάμ ο οποίος τελειώνει όταν είσαι 75.

Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε το 1985 δεν έχει ιδέα πόσο σκληρή ήταν η ζωή για τους παππούδες του.

Ένα αγόρι που γεννήθηκε το 1995 και είναι σήμερα 26 χρόνων θεωρεί ότι ήρθε το τέλος του κόσμου όταν το πακέτο από το Amazon έρχεται σε περισσότερες από τρεις ημέρες ή όταν δεν παίρνει πάνω από 30 likes σε μια ανάρτησή του στο Facebook ή στο Instagram…

Το 2021 οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ρεύμα, τηλέφωνο, φαγητό, ζεστό νερό και μια στέγη πάνω από τα κεφάλια τους. Ζούνε με άνεση και συχνά απολαμβάνουν περισσότερα από όσα χρειάζονται. Αλλά ταυτόχρονα παραπονιούνται. Για όλα.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε λιγότερο εγωιστές και να σταματήσουμε να κλαψουρίζουμε με το παραμικρό. Από Mari Pok… IslandofMan Philosophy

Η παράξενη πληροφορία της ημέρας…