Η σχέση του Τζίμη Πανούση με τους Hollies. Ποιο τραγούδι του εμπνεύστηκε από την μπάντα…

Το 1987 ο Τζίμης Πανούσης περιλαμβάνει στο δεύτερο προσωπικό δίσκο του «Χημεία και Τέρατα», ένα χρόνο περίπου μετά τη διάλυση των Μουσικών Ταξιαρχιών, το τραγούδι “Το Ενυδρείο”. Το κομμάτι αυτό είναι εμπνευσμένο από το “Dear Eloise”, το τραγούδι των Hollies που ανοίγει το δίσκο τους “Butterfly” του 1967 και αποτελεί την πιο ψυχεδελική στιγμή του βρετανικού συγκροτήματος, ενώ το ίδιο το κομμάτι είναι από τα πιο γνωστά τους.

Hollies record with Dear Eloise
Hollies Butterfly cover

Το «Ενυδρείο» ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια του που υπήρχε και στα περισσότερα σόου του και μάλιστα συμπεριλήφθηκε στις συλλογές τραγουδιών του “Μουσικές Ταξιαρχίες Και Άλλες Αηδίες” (1995), “Τζίμης Πανούσης / Μουσικές Ταξιαρχίες – Τα Χειρότερα Best” (2001), “Τζίμης Πανούσης Και Οι Μουσικές Ταξιαρχίες – 14 Μεγάλα Τραγούδια” (2006) και φυσικά στο 4πλό cd-box “Τζίμης Πανούσης & Μουσικές Ταξιαρχίες – The Complete EMI Years”.

Ximeia kai Terata

Ο Τζίμης Πανούσης τραγούδησε το εν λόγω τραγούδι μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο παρέα μέσα σε μια μπανιέρα στην διάρκεια της εορταστικής πρωτοχρονιάτικης εκπομπής της ΕΡΤ το 1988!

Ας δούμε  το βιντεάκι του “Ενυδρείου” και ας το συγκρίνουμε με το τραγούδι των Hollies “Dear Eloise”έχει ενδιαφέρον!

Το ενυδρείο – Πανούσης & Σαββόπουλος

Hollies – Dear Eloise

Γιάννης Αλεξίου www.ogdoo.gr