Ο τίτλος του τραγουδιού αποκαλύφθηκε σε μια συνέντευξη της Lana Del Rey στο Q Magazine τον Οκτώβριο του 2019. Σχετικά με το “Let Me Love You Like a Woman”, η Del Rey εξήγησε: «Υπάρχει κάτι για αυτό. Αισθάνομαι ότι θα είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν ξέρω γιατί ακόμα. Εκεί μπαίνει η μαγεία”.

Τον περασμένο Ιούλιο, ξεκίνησαν φήμες στο ATRL ότι το τραγούδι είχε συμπεριληφθεί στην τελική tracklist για το επόμενο album της τραγουδίστριας που θα έχει τίτλο “Chemtrails Over the Country Club”. Περίπου ένα μήνα αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου 2020, η Del Rey ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης της στο Instagram ότι το τραγούδι θα κυκλοφορούσε ως single πριν από την κυκλοφορία του album.

Ένα απόσπασμα του τραγουδιού διέρρευσε στο διαδίκτυο λίγες μέρες αργότερα και πλέον είναι επίσημα διαθέσιμο μέσα από όλες τις γνωστές πλατφόρμες streaming και download.

Όσον αφορά το έβδομο studio album της Del Rey, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 7 Ιανουαρίου 2021 συμπεριλαμβάνοντας επισημοποιημένους τίτλους όπως: “Tulsa Jesus Freak”, “White Dress / Waitress” και το ομότιτλο με το album τραγούδι.

Θοδωρής Κολλιόπουλος www.soundarts.gr