Μετά τη «Happy Hour» ήρθε η ώρα της «Helpy Hour» Πληρώνουν 2 ποτά και πίνουν 1 για να βοηθήσουν τα μπαρ…

Πρόκειται για μία ενέργεια στην οποία προχώρησαν στο Βέλγιο, όπου άνοιξαν την εστίαση περίπου μαζί με τη χώρα μας, καταγράφοντας τις ζημιές του τρίμηνου lockdown.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί διεθνώς, επιβάλλουν όριο έως και στα 2/3 της χωρητικότητας στα εστιατόρια και τα μπαρ. Μία αλυσίδα pub café bars προειδοποιεί ότι χωρίς επιπλέον έσοδα, οι μισοί θα καταλήξουν στο λουκέτο και αποφασίζει να αναλάβει δράση.

Υπενθυμίζοντας στους θαμώνες ότι σε περιόδους ευημερίας οι εμπλεκόμενοι στην εστίαση είχαν καθιερώσει την «Happy Hour» όπου ο πελάτης έπινε 2 ποτά και πλήρωνε μόνο το 1, καλεί τους καταναλωτές να κάνουν τώρα το αντίθετο για να βοηθήσουν στην επιβίωση των επιχειρήσεων.

Η FedCaf που εκπονεί την καμπάνια με την ονομασία «Helpy Hour», δήλωσε ότι μέσα σε μία ημέρα 9.000 μπαρ του Βελγίου υιοθέτησαν την ιδέα και διευκρινίζουν ότι μόλις περάσει η κρίση θα επανέλθει η «Happy Hour» για όλους.

Το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό και βασίζεται στην ευαισθησία και την αλληλεγγύη των πολιτών, έχοντας ως στόχο την πρωτοβουλία των καταναλωτών να προσφερθούν να πληρώσουν παραπάνω από τα ποτά που θα πιούν.

Το σλόγκαν της καμπάνιας: «είναι ευγενικό, είναι γενναιόδωρο και είναι βοηθητικό».

Δείτε το video της καμπάνιας για τη «Helpy Hour»:

Δέσποινα Ψυλλάκη www.ogdoo.gr