● 1904 : Ο Αμερικανός πιανίστας, οργανίστας, συνθέτης και τραγουδιστής της jazz, Fats Waller (Thomas Wright Waller) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη.


● 1948 : Γεννήθηκε στο Shoreham-by-Sea του Σάσσεξ της Αγγλίας ο μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Leo Sayer (Gerard Hugh Sayer).

● 1963 : Ο 13χρονος Stevie Wonder κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ και το πρώτο live, με τίτλο Recorded Live: The 12 Year Old Genius. Είναι η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που έδωσε στο Royal Theater του Σικάγο. Ένας από τους μουσικούς της παράστασης είναι και ο Marvin Gaye, ο οποίος έπαιξε τύμπανα. Περιέχει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία “Fingertips”.


● 1970 : Οι Crosby, Stills, Nash & Young ηχογραφούν το single Ohio.

▸ 1971 : Κυκλοφορεί το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του Marvin Gaye, με τίτλο What’s Going On


● 1971 : Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το άλμπουμ Ram των Paul και Linda McCartney. Παρά τις δυσμενείς, κατά πλειοψηφία, κριτικές, ήταν μια εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στην κορυφή των charts σε έξι χώρες (συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου) και στη δεύτερη θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες.


▸ 1973 : Οι Deep Purple κυκλοφορούν το single Smoke On The Water.


● 1977 : Ο Rod Stewart βρίσκεται στην κορυφή του UK singles chart με το double A-sided single I Don’t Want To Talk About It / First Cut Is The Deepest.


● 1977 : Ο Stevie Wonder φτάνει για έκτη φορά στο Νο.1 του US singles chart, με το Sir Duke, έναν φόρο τιμής στον Duke Ellington. Θα παραμείνει εκεί για τρεις εβδομάδες.


● 1983 : Ο David Bowie πηγαίνει στην κορυφή των Αμερικανικών charts με το single Let’s Dance, με τον Stevie Ray Vaughan στην κιθάρα. Ήταν το πρώτο του single που έφτασε στην κορυφή των charts και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.


● 1984 : Ο Bruce Springsteen κυκλοφορεί το single Dancing in the Dark.


● 1985 : Έναν χρόνο περίπου μετά τον θάνατό του, κυκλοφορεί το τελευταίο άλμπουμ του Marvin Gaye, με τίτλο Dream Of A Lifetime. Περιέχει τραγούδια που είχε ηχογραφήσει από το 1973 εως και το 1985, λίγο πριν δολοφονηθεί από τον πατέρα του.


● 2016 : Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Nick Menza πεθαίνει από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του στο συγκρότημα Megadeth από το 1989 ως το 1998, με μία σύντομη επιστροφή το 2004.

Γιάννης Μπιτσάκος Λέσχη R☮️CK