Οι Coldplay έδωσαν εικόνα στο jazz anthem τους και τέταρτο single του νέου τους δίσκου, “Cry Cry Cry”! Το “Cry Cry Cry” εμφανίζεται στην πιο πρόσφατη, δισκογραφική δουλειά των Coldplay, με τίτλο “Everyday Life”. Το εν λόγω album κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς μέσω των Parlophone κι Atlantic Records, έπειτα από τα τέσσερα χρόνια δισκογραφικής αποχής του group. Ήδη ο νέος δίσκος του βρετανικού συγκροτήματος έχει καταφέρει να αναδειχθεί “χρυσός” βάσει των πωλήσεων και των streams του, ενώ ως τέταρτο single επέλεξαν οι Coldplay να κυκλοφορήσουν το “Cry Cry Cry”.

Πρόκειται για μία ρετρό, jazz δημιουργία, στις δεύτερες φωνές της οποίας συναντάμε τους Bill Rahko και Jacob Collier. Τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού συνυπογράφουν τα μέλη του group σε συνεργασία με τους Jacob CollierBertrand Berns και Jerry Ragovoy.

Ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων και μαζί με την επίσημη πρεμιέρα του single ήρθε το πολυπόθητο music video του. Αυτό εναρμονίζεται πλήρως με το συναισθηματικά φορτισμένο σκηνικό και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ο Chris Martin και η μουσική του παρέα ακολουθούν τις σκηνοθετικές οδηγίες των Dakota Johnson και Cory Bailey.

Αξίζει να αναφερθούμε σε ορισμένες δηλώσεις του front man σχετικά με τον δίσκο, όπου λέει στο Rolling Stone“Είναι η πρώτη φορά που λέμε πραγματικά ό,τι σκεφτόμαστε για κάποια πράγματα. Δεν έχει καθόλου φίλτρα. Είναι πολύ ωμό και καθαρό”.

Ηλέκτρα Λήμνιου www.soundarts.gr