Νέο trailer για το Tenet του Christopher Nolan…

Η πιο αναμενόμενη ταινία του φετινού καλοκαιριού, που όλοι ελπίζουν ότι θα αναστήσει την ετοιμοθάνατη κινηματογραφική βιομηχανία. Όταν στα τέλη του 2019, η Warner Bros. και ο Christopher Nolan έδιναν στη δημοσιότητα το πρώτο trailer της νέας ταινίας του δεύτερου, του αινιγματικού Tenet, σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν θα επιφύλασσε στον πλανήτη μας το 2020. Η πανδημική κρίση του κορονοϊού που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το Χόλιγουντ και το καλοκαιρινό κινηματογραφικό καλοκαίρι προμηνύεται δυσοίωνο με την πλειοψηφία των ταινιών να έχει μεταθέσει την πρεμιέρα της για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. 

Το Tenet πάντως είναι από τις παραγωγές που αντιστέκονται σθεναρά. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του στις αίθουσες δεν έχει διαφοροποιηθεί από την αρχική και καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να ανοίξει αυλαία στις 17 Ιουλίου σε ΗΠΑ και Βρετανία και μία ημέρα νωρίτερα, στις 16 Ιουλίου στα ελληνικά θερινά σινεμά. Ωστόσο, αυτό που τώρα προβληματίζει είναι ότι στο νέο trailer που μόλις κυκλοφόρησε δεν αναφέρεται πουθενά η συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αναγράφεται μόνο η ένδειξη “Coming to theaters” στο φινάλε του βίντεο.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει φήμες ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το δούμε τελικά μέσα στο καλοκαίρι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μάλλον καταστροφικό για την αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία που έχει ποντάρει ό,τι έχει και δεν έχει στο “άλογο” του Nolan για την ανάσταση της παραπαίουσας καλοκαιρινής κινηματογραφικής σεζόν. 

Μία επική περιπέτεια στον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας

Θυμίζουμε ότι το Tenet είναι η ακριβότερη παραγωγή που έχει σκηνοθετήσει ποτέ ο Βρετανός δημιουργός με budget που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος το έχει χαρακτηρίσει ως “ένα action movie, μία επική περιπέτεια στον κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας”, στο οποίο πρωταγωνιστεί η παλιά με τη νέα γενιά ηθοποιών: από τον Michael Caine στον Kenneth Branagh και από εκεί στον Robert Pattinson, αλλά και στους Aaron Taylor Johnson (Avengers), John David Washington (“Η παρείσφρηση”), Clémence Poésy (“Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς”), Elizabeth Debicki και Dimple Kapadia.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή www.esquire.com.gr