Οι ιστορίες που κρύβουν τα σπίτια της Αθήνας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. On line το ντοκιμαντέρ “X Αpartments”…

Ακολουθώντας τους συμμετέχοντες στο εμβληματικό προτζεκτ, o Λεωνίδας Κωνστανταράκος αναζητά τα όρια τέχνης και πραγματικότητας στο ντοκιμαντέρ “X Αpartments”. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στις 20 Μαίου στις 21:00. 

Το ντοκιμαντέρ

Ένα ντοκιμαντέρ για την ομότιτλη παράσταση ντοκουμέντο της Στέγης, τον Μάιο του 2015, με επίκεντρο δεκαπέντε διαμερίσματα σε δύο διαδρομές μέσα σε ξεχασμένες γειτονιές της Αθήνας, με δύο θεατές τη φορά. Ακολουθώντας το κοινό και συζητώντας με τους επιμελητές, τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους, η ταινία αναζητά τα όρια τέχνης και πραγματικότητας, ιδιωτικού και δημόσιου χώρου. Το φιλμ παρουσιάστηκε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2017.

Η δράση X Apartments, μια ιδέα του Matthias Lilienthal, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Fast Forward Festival τον Μάιο του 2015, με καλλιτεχνικές επιμελήτριες την Κάτια Αρφαρά και την Anna Mülter. Προέτρεπε τους θεατές να γίνουν για λίγες ώρες οδοιπόροι στην άγνωστη ιδιωτική ζώνη της πόλης, περιπατητές που επισκέπτονται τα σπίτια συμπολιτών τους, σε ένα θέατρο της αυθεντικής κατάστασης, της εξοικείωσης, της συμμετοχής και της συνύπαρξης. Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες και εικαστικοί, ηθοποιοί και χορογράφοι διαμόρφωσαν τις ιδιωτικές αυτές κατοικίες σε σκηνικούς χώρους και παρουσίασαν επί τόπου τις περφόρμανς τους.

Ελένη Αντωνίου www.ogdoo.gr