Σαν σήμερα βγήκε ο δίσκος που άλλαξε τη μουσική! 10 εβδομάδες στο Νο1, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών!..

23 Μαρτίου 1956 κυκλοφόρησε το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Elvis Presley με τίτλο το όνομα του από την RCA Victor,. Δίσκος καταιγίδα με 12 δυναμίτες: “Blue Suede Shoes” (Carl Perkins), “I Got A Woman” (Ray Charles & Renald Richard), “Tutti Frutti” (Dorothy LaBostrie & Richard Penniman), “Trying to Get to You” (Rose Marie McCoy & Margie Singleton), “I’ll Never Let You Go (Lil’ Darlin’)” (Jimmy Wakely), “Money Honey” (Jesse Stone) κ.α.

Είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Βασιλιά στη νέα του πια εταιρεία στον απόηχο του χρυσοφόρου single “Heartbreak Hotel” που είχε βγει στα τέλη του Γενάρη της ίδιας χρονιάς.

Το πρώτο rock ‘n’ roll άλμπουμ που οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα φέρνοντας τρελά έσοδα και το πρώτο που έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικων charts παραμένοντας στην κορυφή του Billboard για δέκα εβδομάδες. Και στη Βρετανία χτύπησε πρωτιά. Κατέχει την 56η θέση στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 greatest albums of all time ενώ αντίστοιχες διακρίσεις έχουν και πολλά απ’ τα τραγούδια του.

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στις 10 και 11 Ιανουαρίου του 1956 στα στούντιο της RCA Records στο Νάσβιλ του Τενεσί. Στις 30 και 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν ηχογραφήσεις στα στούντιο της RCA στη Νέα Υόρκη. Επίσης προστέθηκαν και παλαιότερες ηχογραφήσεις που είχαν γίνει στο Sun Studio του Μέμφις στις 5 Ιουλίου, 19 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου του 1954 καθώς και στις 11 Ιουλίου του 1955 τις οποίες και αγόρασε η RCA από τον εμπνευσμένο «πιονέρο» παραγωγό Sam Phillips.

Στα ατέλειωτα συν και το εκπληκτικό εξώφυλλο! Και τον Οκτώβρη της χρονιάς ερχόταν το δεύτερο απανωτό χτύπημα με το δεύτερο επίσης τρομερό άλμπουμ. Η μουσική άλλαζε και μαζί οι ζωές των ανθρώπων.

Κώστας Μπαλαχούτης www.ogdoo.gr