Ο Χάρισον Φορντ θυμάται τον χρόνο που πέρασε ως roadie με τους Doors!

O Χάρισον Φορντ μπορεί να είναι ένας από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ, αλλά σίγουρα οι θαυμαστές του θα μείνουν έκπληκτοι όταν μάθουν ότι κάποτε υπήρξε roadie των Doors! Ένα βίντεο που ήρθε πρόσφατα στο φώς της δημοσιότητας, από την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Far Out, δείχνει τον διάσημο ηθοποιό να συναντά στην κάμερα τον Jim Morrison κι εκεί δίπλα να είναι και τα άλλα τρία «ντοράκια», όπως τους λέγαμε κάποτε.

Ο κινηματογραφικός ως Χαν Σόλο και Ιντιάνα Τζόουνς, δύο από τους μεγαλύτερους χαρακτήρες περιπέτειας όλων των εποχών, κάποτε ήταν κοντά στους θρυλικούς Doors στη διάρκεια των περιοδειών τους στα τέλη της δεκαετίας του 60 προσφέροντας τις υπηρ4εσίες του σε ότι χρειαζόταν το συγκρότημα του οποίου ήταν μεγάλος θαυμαστής.

ford jim

Ήταν ασφαλώς μια μεγάλη εμπειρία για τον νεαρό τότε Harrison Ford, να πάρει μέρος στην ταινία Feast of Friends μια ταινία που καταγράφει συναυλία των Doors το 1968, την εποχή δηλαδή που ήταν η πιο δυνατή μπάντα στον κόσμο και όλα όσα συμβαίνουν πριν και μετά την ζωντανή εμφάνισή τους.

Ο Χάρισον Φορντ δούλευε τότε ξυλουργός, όταν άρπαξε την ευκαιρία και δέχθηκε αμέσως την πρόσκληση του φίλος του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA, Πωλ Φεράρα, για να εργαστεί στο έργο ως βοηθός καμεραμάν.

Ως εκ τούτου, ο Ford έπρεπε να μάθει πώς να χειρίζεται μια κάμερα γρήγορα και έτσι, σύμφωνα με το The Doors Guide, ο ηθοποιός πήρε ένα σύντομο μάθημα στα γυρίσματα στο Sixth Annual Renaissance Pleasure Faire στην Agoura, CA στις 4 Μαΐου 1968, όπου ήταν παρόντες και δύο μέλη των Doors, o John Densmore και ο Robby Krieger.

To τεστ ήταν ικανοποιητικό κι έτσι ο Φεράρα τον έστειλε στο Folk Rock Festival της Βόρειας Καλιφόρνιας για να κινηματογραφήσει τη μπάντα σε ένα από τα πιο οικεία για τους Doors μέρη. Ενώ ο Ford συχνά έλεγε ότι ήταν ερασιτέχνης στην κάμερα, πολλά από τα πλάνα που πήρε συμπεριλήφθηκαν στην τελική ταινία, οπότε ήταν ένας μαθητής που τα έπιανε εύκολα.

Ο Harrison Ford θυμάται την συνεργασία του με τον Jim Morrison και The Doors:

Jim Morrison Harrison Ford

«Δούλεψα σε μια ταινία στην περιοδεία των Doors, για περίπου μιάμιση εβδομάδα. Όταν τελείωσε, ήμουν ένα βήμα μακριά από την είσοδο σε ένα μοναστήρι Ιησουιτών. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά δεν μπορούσα να συμβαδίσω με αυτά τα παιδιά, με ξεπερνούσε. Ήμουν μέρος του πληρώματος της κάμερας, δεύτερη κάμερα. Δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα πλάνα μου ήταν στο επίκεντρο (γέλια). Όχι λίγο. Αυτές ήταν οι παλιές καλές μέρες».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον Ford να θυμάται το αξέχαστο δεκαήμερο που πέρασε με τους Doors όπου το πλάνο τον δείχνει να περνάει δίπλα στον Jim Morrison. Είναι μια στιγμή στην ιστορία του Χόλυγουντ που θα μας κάνει πάντα να χαμογελάμε!

Γιάννης Αλεξίου www.ogdoo.gr