Φωτογραφία από το www.enlefko.fm

Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες εβδομάδες η ανακοίνωση μεγάλης μελέτης που έγινε για λογαριασμό του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία η ανθρωπότητα πετά στα σκουπίδια το 17% των τροφίμων, χωρίς αυτά να έχουν καταναλωθεί. Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμης Ενέργειας στις ΗΠΑ ανέπτυξε μέθοδο, μέσω της οποίας τα τρόφιμα που έχουν καταλήξει στις χωματερές μετατρέπονται σε καύσιμα για αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα, με τη μέθοδο αυτή, παράγεται ένας τύπος παραφίνης, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί στους κινητήρες των αεροπλάνων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.