Επιχείρηση Gunner Side, η «μάχη για το Βαρύ Ύδωρ». 1944, Νορβηγοί αντάρτες βυθίζουν στη Βόρεια Θάλασσα οχηματαγωγό, με το οποίο οι Ναζί μεταφέρουν όλα τα αποθέματά τους σε βαρύ ύδωρ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν καθοριστικά οι προσπάθειες του Χίτλερ να κατασκευάσει πρώτος την ατομική βόμβα.

Μόδα, 1929 Η ηθοποιός Έβελιν Μπρεντ φοράει πιτζάμες, βελούδινο παντελόνι και ένα μεταλικό τζάκετ με τιρμπάν, μια πρώτη εκδοχή του νεγκλιζέ.

Ποτοαπαγόρευση, 1935 Ένα παρασκευαστήριο ουίσκι καταστρέφεται από τους Ομοσπονδιακούς Πράκτορες κοντά στο Μονρόε, της Γεωργίας. Μπορούσε να παράξει 400 λίτρα την ημέρα και για να καταστραφεί χρειάστηκαν 50 ράβδοι δυναμίτη.

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Βόλεσντορφ, Αυστρία, 1938 Το βασικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αυστρία, το Βόλεσντορφ, κοντά στη Βιέννη. Περίπου 3.000 πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από εδώ και άλλα στρατόπεδα, μετά την Αμνηστεία.

Ρίτα Χέιγουορθ, 1952 Η ηθοποιός Ρίτα Χέιγουορθ σε μια σκηνή σε νυχτερινό κέντρο, από την πρώτη της ταινία.

Μις Κόσμος, 1962 Η Μαρλέν Σμίτ είναι η Μις Κόσμος του 1962, η οποία κάνει διακοπές στη Φλόριντα. Η Μαρλέν είναι Γερμανίδα και έχει σπουδάσει μηχανολόγος.

Ρόναλντ Ρίγκαν και Μάργκαρετ Θάτσερ, 1985 Ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν κρατάει το σκύλο του, τη Λάκι, την ώρα που εκείνος και η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, κάνουν τη βόλτα τους στους κήπους του Λευκού Οίκου.

Μνημείο στη Γέφυρα του ποταμού Κβάι, 1986 Ο Ιάπωνας Τακάσι Ναγκάσε ποζάρει δίπλα στη διάσημη γέφυρα του ποταμού Κβάι, στο Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης. Ο ναγκάσε βοήθησε να δημιουργηθεί ένα μνημείο δίπλα στο “σιδηρόδρομο του θανάτου”, στη μνήμη εκείνων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής της γραμμής που ένωνε τη Μπούρμα με την Ταϊλάνδη.

Μαράια Κάρεϊ, 1991 Η Μαράια Κάρεϊ κρατάει τα Grammies της στα παρασκήνια του Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη. Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη και της καλύτερης γυναικείας ποπ φωνής.

Εμφύλιος Πόλεμος, Βοσνία, 1994 Δύο ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του ΝΑΤΟ, δύο Βόσνιες Μουσουλμάνες ακούνε ραδιόφωνο στο διαμέρισμά τους στο Σαράγιεβο.

Τζον Κένεντι, 1997 Ο Τζον Κένεντι ο νεότερος δείχνει τη βέρα του στο σόου της Ρόζι Ο Ντόνελ.

Μαρία Δεδούση – CNN Greece