1917. Ξεκινά στην Αγία Πετρούπολη η Φεβρουαριανή Επανάσταση, που θα οδηγήσει στις 2 Μαρτίου 1917 στην πτώση του Τσάρου και τον τερματισμό της χιλιόχρονης βασιλείας στη Ρωσία.

1928 Το λιμάνι του Μόντε Κάρλο, στο Μονακό.

1935 Ο δρομέας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, Τζέσε Όουενς, δεύτερος από αριστερά, κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 60 μέτρα, 6,6 δευτερόλεπτα, στους ημιτελικούς του εθνικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στη Νέα Υόρκη.

1943 Ο Αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, Χαϊλέ Σελασιέ, με τον Μολοσσό του, τον Μπουλ, στο πλευρό του, διαβάζει μια αναφορά από το μέτωπο, στο γραφείο του στο παλάτι.

945 Αμερικανοί πεζοναύτες του 28ου Τάγματος, της 5ης Μεραρχίας σηκώνουν τη σημαία των ΗΠΑ στο ύψωμα Σουριμπάχι, στην Ίβο Ζίμα, το οποίο κατέλαβαν μετά από μια από τις πιο αιματηρές μάχες του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

1954 Τα νέα εμβόλια κατά της πολυομυελίτιδας δοκιμάζονται μαζικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

1962 Ο αστροναύτης Τζον Γκλεν και ο Πρόεδρος Τζον Κένεντι επιθεωρούν το Friendship 7, την κάψουλα του Mercury με την οποία ο Γκέν έκανε την πρώτη επανδρωμένη τροχιά στο διάστημα.

1962 Ο Έντουαρντ Κένεντι στο τείχος του Βερολίνου.

1982 Ο ηθοποιός Πίτερ Ο’Τουλ και η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ περπατούν στην αποβάθρα στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται για τα γυρίσματα της ταινίας “Σβενγκάλι”.

1983 Το οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή» βυθίζεται στα ανοιχτά της Καρύστου, με συνέπεια 26 επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

1997 Η Ντόλι, το πρώτο γεννετικά κλωνοποιημένο πρόβατο, έγινε εππά μηνών και κοιτάει το φακό που την απαθανατίζει στο Ινστιτούτο Ρόσλιν. Λϊγες μέρες νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ντόλι πήρε το όνομά της από την τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον.

1996 Αμερικανός στρατιώτης και ο εκπαιδευμένος σκύλος του, ανιχνεύουν για νάρκες έξω από τη βάση της Τούζλα, στη Βοσνία.

Μαρία Δεδούση – CNN Greece