Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ: «Φονικός Εθνικισμός. Η Γενοκτονία Ελλήνων 1913 – 1923» (VIDEO) Aγγλόφωνη παραγωγή, θα προβληθεί σε εκατομμύρια θεατές, για την ιστορική αλήθεια της Καταστροφής, όσων προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν…

Έχει ξεκινήσει το ταξίδεμά του το ντοκιμαντέρ «Φονικός Εθνικισμός-Η Γενοκτονία Ελλήνων 1913-1923» (Lethal Nationalism : Genocide of the Greeks 1913-1923).

Ένα σημαντικό ερευνητικό έργο του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας για την Μικρά Ασία και τον Πόντο (ΕΚΕΜΑΠ) στο Σικάγο που φέρνει στο προσκήνιο την τραγική ιστορία της Γενοκτονίας, ενημερώνοντας το αγγλόφωνο κοινό και διεθνοποιώντας το θέμα της αναγνώρισης.

Σε αυτό συμμετέχουν πρώην δημοσιογράφοι του CBS News, οι Παναγιώτης και Σπύρος Λαμπρινάτος από το OnAirr Production, ο αναγνωρισμένος συγγραφέας και παραγωγός John McCarthy, ο δημοσιογράφος Τζον Ντέιβις, ο παγκοσμίου φήμης ντοκιμαντερίστας Bill Kurtis που είναι ο κύριος αφηγητής του ντοκιμαντέρ, ο οποίος δηλώνει:

«Αυτή η παραγωγή είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα με τα οποία έχω συσχετιστεί ποτέ και παρέχει ένα απογοητευτικό μάθημα για το γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα δεινά που προκαλούνται από τη γενοκτονία».

Το ντοκιμαντέρ εκτός από τα ιστορικά ντοκουμέντα και τα φωτογραφικό υλικό βασίζεται ακόμη σε συνεντεύξεις διεθνώς αναγνωρισμένων ιστορικών από Αγγλία, Αμερική, Αρμενία, Γερμανία, Ελλάδα, Αμερική και Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Κέντρου και ιδρυτικό μέλος Γεώργιος Μαυρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Open, σχετικά με το έργο.

Κώστας Μπαλαχούτης www.ogdoo.gr