Ο Έλβις Πρίσλεϋ έκανε την τελευταία του συναυλία στις 26 Ιουνίου 1977, λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό του. Το τελευταίο σόου του πραγματοποιήθηκε στο Market Square Arena της Ινδιανάπολης μπροστά σε κοινό 18.000 ατόμων. Εκεί ο 42χρονος τραγουδιστής τερμάτισε την τελευταία του δημόσια παράσταση με το «Can’t Help Falling In Love», αλλά ξέρατε ότι η τελευταία του φορά που τραγούδησε ιδιωτικά ήταν την ημέρα που πέθανε παρουσία του ξάδερφό του που είναι κι ο μάρτυρας;

Ο Έλβις πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 γύρω από το μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι του Graceland στο Μέμφις του Τενεσί. Ο «βασιλιάς» πέρασε το τελευταίο του βράδυ καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες του πρωινού με τον ξάδελφό του. Μέλος της μαφίας του Μέμφις, ο Μπίλι Σμιθ είχε λάβει ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα. Στο ακουστικό ήταν ο Έλβις που ρωτούσε αν αυτός και η σύζυγός του Τζο ήθελαν να έρθουν και να παίξουν ρακέτα με αυτόν και τη φίλη του Ginger Alden.

Elivis rare

Γύρισαν λοιπόν στο γήπεδο ρακέτας του Έλβις πίσω από το αρχοντικό Graceland, όπου οι δύο άντρες άρχισαν να παίζουν ένα παιχνίδι. Εμφανιζόμενος στο κανάλι του Memphis Mafia Kid στο YouTube, ο Μπίλι είπε πως κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Έλβις χτύπησε το πόδι του πριν εγκαταλείψουν το γήπεδο κι ενώ η Τζίντζερ και ο Τζο έπαιζαν. Ο Έλβις πήγε και κάθισε στον καναπέ και μόλις διαπίστωσε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν αιμορραγούσε κάθησε στο πιάνο, το οποίο εκτίθεται στην Graceland μέχρι σήμερα.

Ο Έλβις άρχισε να παίζει πιάνο κάτι που κατέληξε να είναι σαν μια ιδιωτική συναυλία για τον ξάδελφό του και αυτή ήταν η τελευταία φορά που τραγούδησε.

Elvis at Stax

Σύμφωνα με τον Μπίλι, ο «Βασιλιάς» τραγούδησε το «Blue Eyes Crying In The Rain» και το «Unchained Melody». Τα πρώτο κομμάτι υπάρχει στο άλμπουμ του Elvis «From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee» του 1976 και το «Unchained Melody» είναι το πρώτο τραγούδι του τελευταίου δίσκου του «Moody Blue» του 1977.

Elvis Presley – Unchained Melody LIVE (The Best Quality) Rapid City, June 21, 1977

Αφού τραγούδησε τα δύο αυτά τελευταία του τραγούδια τα δύο ζευγάρια επέστρεψαν στην Graceland περίπου στις 6.15 τα ξημερώματα, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι αυτό έμελλε να είναι το τελευταία αντίο τους στον Έλβις, ο οποίος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την επόμενη περιοδεία του, που θα ξεκινούσε στις 17 Αυγούστου στο Πόρτλαντ, στο Civland County Civic Center του Maine.

Elvis Presley – Blue Eyes Crying in the Rain

Γιάννης Αλεξίου www.ogdoo.gr