▸ 1941 : Ο Βρετανός ντράμερ Charlie Watts (Charles Robert Watts) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σαν μέλος των Rolling Stones από το 1963 μέχρι σήμερα.

● 1962 : Ο Ray Charles φτάνει στην κορυφή των Αμερικανικών singles με το “I Can’t Stop Loving You”, τραγούδι που έγραψε και πρωτοκυκλοφόρησε ο Don Gibson.

● 1972 : Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd, με τίτλο ‘Obscured by Clouds’.

● 1973 : Οι Paul McCartney and Wings βρίσκονται στην κορυφή των Αμερικανικών charts, τόσο με το άλμπουμ ‘Red Rose Speedway’, όσο και με το single “My Love”.

● 1975 : Κυκλοφορεί το 13ο άλμπουμ των Bee Gees, με τίτλο ‘Main Course’. Σηματοδότησε μια αλλαγή για τους Bee Gees, καθώς ήταν το πρώτο τους άλμπουμ που συμπεριλάμβανε τραγούδια επηρεασμένα από την ντίσκο και δημιούργησε το μοντέλο που θα ακολουθούσαν στη δεκαετία του ’70.

● 1978 : Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruce Springsteen με τίτλο ‘Darkness On The Edge Of Town’.

● 1978 : Κυκλοφορεί το διπλό live άλμπουμ των Thin Lizzy, με τίτλο ‘Live and Dangerous’. Ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο το 1976 και στην Φιλαδέλφεια και στο Τορόντο το 1977.

● 1985 : Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Tears For Fears και το τραγούδι “Everybody Wants To Rule The World”. Θα παραμείνει στην πρώτη θέση για δυο εβδομάδες.

● 1986 : Ο Peter Cetera κυκλοφορεί το single “Glory of Love”. Ηταν η πρώτη του επιτυχία μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα Chicago, φτάνοντας στην κορυφή του Billboard Hot 100. Περιέχεται στο soundtrack της ταινίας ‘The Karate Kid Part II’.

● 1987 : Ο Iσπανός βιρτουόζος μουσικός, βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας, Andrés Segovia, πεθαίνει από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 94 ετών. Πλέον, θεωρείται ως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαριστές όλων των εποχών. Πολλοί σημερινοί επαγγελματίες κιθαριστές υπήρξαν μαθητές του ή μαθητές των μαθητών του.

▸ 2008 : Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bo Diddley (Ellas McDaniel γεννημένος ως Ellas Otha Bates) πεθαίνει από συγκοπή σε ηλικία 79 ετών. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση από την blues στην rock and roll.

Γιάννης Μπιτσάκος Λέσχη R☮️CK