▸ 1959 : Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος των Smiths, Morrissey (Steven Petrick Morrisey) γεννήθηκε στο Davyhulme.

● 1813 : Ο μεγάλος Γερμανός συνθέτης και μαέστρος Richard Wagner (Wilhelm Richard Wagner 1813-1883) γεννήθηκε στο Leipzig της Γερμανίας.

● 1924 : Ο Αρμένικης καταγωγής Γάλλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Charles Aznavour (Shahnour Vaghenag Aznavourian) γεννήθηκε στο Παρίσι. Είναι από τους πιο γνωστούς Γάλλους καλλιτέχνες με παγκόσμια φήμη. Συχνά τον αποκαλούν και “Σινάτρα της Γαλλίας”.

● 1965 : Οι Beatles βρίσκονται στην πρώτη θέση του Bilboard Hot 100 με το τραγούδι Ticket To Ride. Είναι το όγδοο Νο.1 του συγκροτήματος. Ηχογραφήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1965 και είναι μέρος του άλμπουμ ‘Help!’.

● 1971 : Στην κορυφή του Bilboard 200 βρίσκονται οι Rolling Stones και το άλμπουμ τους Sticky Fingers. Θα παραμείνει στο Νο.1 για τέσσερις εβδομάδες. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971 και περιέχει τραγούδια όπως τα “Brown Sugar”, “Wild Horses”, “Sister Morphine” κ.α.

● 1976 : Οι Wings βρίσκονται στην κορυφή των Αμερικανικών singles με το Silly Love Songs. Το τραγούδι, γραμμένο από τους Paul και Linda McCartney, ήταν μια απάντηση στους κριτικούς της μουσικής που κατηγορούσαν τον McCartney πως έγραφε κυρίως “silly love songs” και “συναισθηματικές χαζομάρες”.

● 1982 : Οι Madness βρίσκονται για πρώτη φορά στο Νο.1 των Βρετανικών charts, με το άλμπουμ Complete Madness. Περιέχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος από τα τρία πρώτα στούντιο άλμπουμ τους όπως “Shut Up”, “My girl”, “One Step Beyond” κ.α.

● 1989 : Κυκλοφορεί το 13ο στούντιο άλμπουμ των Queen, με τίτλο The Miracle.

● 2005 : Οι Dave Matthews Band φτάνουν στην κορυφή του US Albums chart, με το Stand Up.

● 2005 : Οι Oasis φτάνουν για έβδομη φορά στο Νο.1 του UK Singles Chart, με το Lyla.

Γιαννης Μπιτσακος Λέσχη R☮️CK