▸ 1967 : Οι Beatles κυκλοφορούν το όγδοο και αριστουργηματικό άλμπουμ τους, με τίτλο “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, με παραγωγό τον George Martin.

● 1934: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Pat Boone (Charles Eugene Boone) γεννήθηκε στο Jacksonville της Φλόριντα.

● 1947: Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Ronnie Wood (Ronald David Wood) γεννήθηκε στο Hillingdon. Είναι δημοφιλής για τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα The Birds, The Jeff Beck Group, The Faces, αλλά κυρίως από τη συμμετοχή του στους Rolling Stones.

● 1948 : Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της blues Sonny Boy Williamson I (John Lee Curtis Williamson) σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας ληστείας, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, σε ηλικία 34 ετών.

● 1959 : Ο Βρετανός μουσικός, συνθέτης και μουσικός παραγωγός, Alan Wilder γεννήθηκε στο Hammersmith του Λονδίνου. Είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στο alternative rock συγκρότημα Depeche Mode, από το 1982 εώς το 1995. Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα, το project που ονομάζεται Recoil έγινε το πρωταρχικό μουσικό του εγχείρημα.

● 1960 : Ο Βρετανός μπασίστας Simon Gallup γεννήθηκε στο Duxhurst. Είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στο συγκρότημα The Cure.

● 1961 : Ο Elvis Presley βρίσκεται για όγδοη φορά στην κορυφή του UK singles chart, με το “Surrender”. Το κομμάτι είναι βασισμένο στο ιταλικό τραγούδι “Return To Sorrento” του 1911.

● 1967 : Ο David Bowie κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο του άλμπουμ.

● 1968 : O Αυστραλός τραγουδιστής και ηθοποιός Jason Donovan γεννήθηκε στη Μελβούρνη.

● 1969 : Ο John Lenon και η Yoko Ono ηχογραφούν το τραγούδι “Give Peace a Chance”, κατά τη διάρκεια του δεύτερου ‘bed-in for peace’.

● 1973 : Οι Paul McCartney and Wings κυκλοφορούν το single “Live and Let Die”.

● 1974 : H Καναδή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσική παραγωγός και ηθοποιός Alanis Morissette γεννήθηκε στην Ottawa.

● 1983 : Κυκλοφορεί το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ των Police, με τίτλο ‘Synchronicity’.

● 1985 : Κυκλοφορεί το πρώτο σόλο άλμπουμ του Sting, με τίτλο ‘The Dream of the Blue Turtles’.

Γιάννης Μπιτσάκος Λέσχη R☮️CK