Όταν ο Κούρκουλος ήταν υποψήφιος για Tony Award (VIDEO) Το μακρινό 1968 στην 22η παρουσίαση των θεατρικών βραβείων στη Νέα Υόρκη…

Tony Awards είναι τα βραβεία που δίνονται σε παραστάσεις «τύπου» Broadway. Η 22η βραδιά πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 1968 στο Shubert Theatre του Manhattan.

Ζόρικη ημερομηνία για την… Ελληνική συμμετοχή του Illya Darling του Ντασέν και του… Χατζιδάκι με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Κούρκουλο να χρωματίζουν τις 6 συνολικά υποψηφιότητες του έργου που τελικά δεν απέφεραν κανένα βραβείο.

Από τις 11 Απριλίου του 1967 έως και τις 13 Ιανουαρίου το έργο ανέβηκε 320 φορές στο Mark Hellinger Theatre του Manhattan ενώ είχαν προηγηθεί άλλες 22 σε τουρνέ εκτός Νέας Υόρκης.

Ο Νίκος Κούρκουλος διαγωνίζονταν στην κατηγορία «Best Performance by a Featured Actor in a Musical». Στα 34 του χρόνια έλαμπε κυριολεκτικά.

Τελικά το βραβείο τσίμπησε ο βετεράνος θεατρικός κυρίως ηθοποιός και ήδη βραβευμένος, τότε, με Tony, Hiram Sherman.

Την αναγγελία του Κούρκουλου και των άλλων τριών συναγωνιστών «έπαιξαν» συμπαθητικά η Shirley Booth και ο Art Carney μετά από το κάλεσμα του κεντρικού παρουσιαστή Peter Ustinov.

Τους βλέπετε στο 1.08.05 του video:

Κώστας Μπαλαχούτης www.ogdoo.gr