Πόσο καλά γνωρίζουμε το σώμα μας; Γνωρίζατε ότι περίπου 3 κιλά από το βάρος μας αναλογούν στα βακτήρια και στους μικροοργανισμούς που φιλοξενουμε χωρίς φυσικά να τους έχουμε ανοίξει τη πόρτα;….Ούτε εγώ!!! Και να ήταν μόνο αυτό..

Διαβάστε στη συνέχεια 15 παράξενα γεγονότα που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε και ούτε φανταζόμαστε!!

Το δέρμα

Το ανθρώπινο δέρμα ανανεώνεται. Κάθε χρόνο χάνουμε 6 κιλά και 800 γραμμάρια δέρματος το οποίο φυσικά αναπληρώνεται. Ένας άνθρωπος μέχρι τα 70 του χρόνια θα έχει χάσει συνολικά 47 κιλά δέρματος.

Το σάλιο

Συνολικά ο άνθρωπος, στη ζωή του, θα παράξει 25.000 λίτρα σάλιου που αντιστοιχούν στη ποσότητα που θα χρειαζόμασταν για να γεμίσουμε δυο πισίνες!

Τις τρίχες

Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει ο ίδιος αριθμός τριχών που υπάρχει και στους χιμπατζήδες! Δεν διακρίνονται όμως στο σώμα μας τόσο όσο του χιμπαντζή γιατί η ανθρώπινη τρίχα εκτός από το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα, είναι εξαιρετικά λεπτή που σχεδόν καθίσταται αόρατη.

Την αντοχή

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν και πεθαίνουν βάση του κανόνα του 3. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιβιώσουν για 3 λεπτά χωρίς αέρα, 3 ώρες χωρίς θερμότητα, 3 ημέρες χωρίς νερό και 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό. Όσο για τον ύπνο, μετά τα 11 24ωρα αϋπνίας οι λειτουργίες του εγκεφάλου και τις καρδιάς απορρυθμίζονται και αποχαιρετούμε τον μάταιο τούτο κόσμο.

Τα αγγεία

Αν ξετυλίγαμε και απλώναμε όλα τα αγγεία που φιλοξενούμε στο σώμα μας θα καταφέρναμε να καλύψουμε μια έκταση μεγαλύτερη των 1.800 μέτρων, δηλαδή περίπου ίση της απόστασης Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη!

Την μύτη

Τα εσωτερικά κύτταρα της μύτης μας μπορούν να θυμηθούν μέχρι και 50.000 διαφορετικές μυρωδιές!

Τον ιδρώτα

Αν μαζέψετε τον ιδρώτα μόνο από το ένα πόδι σας θα μπορέσετε να γεμίσετε 2 μεγάλα ποτήρια.

Τα μάτια

Το ανθρώπινο μάτι, από την ώρα που θα ξυπνήσουμε μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε, κάνει περίπου 100.000 κινήσεις που αντιστοιχούν με τις κινήσεις που θα έκαναν τα πόδια σας αν περπατούσατε για 60 χιλιόμετρα.

Τους μικροοργανισμούς

Σε έναν ενήλικο που ζυγίζει 90 κιλά, περίπου ένα έως τρία κιλά από το βάρος του αναλογούν στα βακτήρια που φιλοξενούνται στο σώμα του. Με άλλα λόγια τα σώματά μας δεν είναι πλήρως ανθρώπινα! Αν και μερικές φορές τα μικρόβια αυτά προκαλούν κάποια ελαφριά ή σοβαρότερη ασθένεια, τον περισσότερο χρόνο ζουν σε αρμονική ισορροπία με τον άνθρωπο και μάλιστα παίζουν ζωτικό ρόλο, για παράδειγμα διασπούν τροφές που ο άνθρωπος μόνος του δεν θα μπορούσε.

Το χαμόγελο

Το χαμόγελο είναι πιο εύκολο γιατί μπορείς πιο εύκολα να γελάσεις παρά να σουφρώσεις! Για να σουφρώσεις το πρόσωπο θέλει 43 μύες ενώ για ν χαμογελάσεις μόνο 7!

Το άνοιγμα των χεριών

Το άνοιγμα των χεριών ενός ανθρώπου αντιστοιχεί συνήθως με το ύψος του!

Τα αυτιά

Τα αυτιά εκκρίνουν περισσότερο κερί αυτιού όταν είμαστε φοβισμένοι.

Τους εφιάλτες

Όσο πιο κρύο είναι το δωμάτιο στο οποίο κοιμόμαστε, τόσο υψηλότερες οι πιθανότητες είναι οι πιθανότητες να ξυπνήσουμε τη νύχτα από τρομακτικό εφιάλτη.

Το ύψος

Είμαστε περίπου 1 εκατοστό ψηλότεροι το πρωί παρά το βράδυ, γιατί κατά τις συνήθεις δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, ο χόνδρος στα γόνατά μας και άλλες περιοχές συμπιέζονται.

Την εγκυμοσύνη

Τα τρία πράγματα που οι έγκυες γυναίκες ονειρεύονται περισσότερο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου τους είναι βατράχια, σκουλήκια και γλάστρες με φυτά. Οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά αποδίδεται στην αυξανόμενη ανισορροπία των ορμονών στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

dinfo.gr