Η Meditelectro δηλώνει πολύ περήφανη που συνεργάζεται με νέους καλλιτέχνες που πειραματίζονται με τα παραδοσιακά μας τραγούδια, προσπαθώντας να τα προσαρμόσουν μουσικά στο σήμερα, ώστε να τα γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Meditelectro παρουσιάζει τη νέα της κυκλοφορία «Vasilikos» τουRoni Iron.

 Ο πολύ γνωστός συνθέτης, παραγωγός και DJ Roni Iron διασκευάζει τον «Βασιλικό», ένα τραγούδι που όλοι λίγο πολύ έχουμε σιγοτραγουδήσει. Είναι γνωστό ότι του αρέσει να πειραματίζεται με τη μουσική και προσπαθεί να μην επαναλαμβάνεται.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε μουσικά και πώς έχουμε φτάσει στο σήμερα.».

Στο συγκεκριμένο single έβαλε μουσική δεκαετίας του 90, δηλαδή Hip Hop,  το οποίο φέρνει μια νοσταλγία. Συνδύασε την παραδοσιακή μελωδία του «Βασιλικού» με την εξαιρετική ερμηνεία της Βάλιας Τσιργιώτη και του Δημήτρη Κοττάκη (Evnus). Ήθελε μια ατμόσφαιρα όπου συνυπάρχει ο άνδρας και η γυναίκα και όλο αυτό έδεσε εκπληκτικά με το κλαρίνο του Θοδωρή Κουράκλη (Σούκας).

Ο Roni Iron είναι  συνθέτης, παραγωγός και DJ με έδρα το Ναύπλιο. Ο μουσικός του κόσμος περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ηλεκτρονική μουσική, ενώ συχνά επανεπεξεργάζεται γνωστά ελληνικά τραγούδια και αριστουργήματα της κλασικής ποίησης. Μετρώντας πάνω από 20 χρόνια στη μουσική βιομηχανία, ο Roni Iron δημιούργησε το δικό του μουσικό υβρίδιο αποτελούμενο από electronicadowntempoorganic & desert house.

Οι μουσικές του έχουν κυκλοφορήσει σε διεθνείς εταιρείες όπως: Movement Recordings, Kingstreet, Nite Grooves, Cafe de Anatolia, Retrolounge Recordings και Buddha-Bar και απολαμβάνουν της υποστήριξης πρωτοπόρων της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής όπως ο Black Coffee και ο John Digweed. Έχει επίσης εμφανιστεί σε γνωστά φεστιβάλ της Αθήνας όπως τα Street Food Festival, Colourday και Sonar Festival.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως είναι οι Γιάννης Χαρούλης, Χρήστος Μάστορας, Ματούλα Ζαμάνη, Νατάσα Μποφίλιου κ.α.

Το νέο του Single «Vasilikos» κυκλοφορεί από την Meditelectro.