Στις 8 Ιανουαρίου την εμφάνισή της έκανε στις ψηφιακές πλατφόρμες ένα όμορφο remix στο τραγούδι του Ludovic Navarre, γνωστού με το καλλιτεχνικό του όνομα St Germain, με τίτλο “Rose Rouge” από τον DJ EASE. Για πρώτη φορά, την εν λόγω jazz δημιουργία απολαύσαμε πριν από είκοσι χρόνια και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου του 2000, μέσα από τον δίσκο του Γάλλου παραγωγού με τίτλο “Tourist”. Το τραγούδι εξαρχής περιλάμβανε samples από τα “Woman of the Ghetto” και “Take Five” της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Marlena Shaw και του Αμερικανού πιανίστα Dave Brubeck, δημιουργώντας μία ειδυλλιακή και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Το “Rose Rouge (Nightmares on Wax ReRub)” του George Evelyn (aka DJ EASE), του γνωστού δισκογραφικού παραγωγού, συνθέτη και DJ του θρυλικού σχήματος Nightmares on Wax, που στιγμάτισε την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής με το εμβληματικό album του “Smokers Delight” το 1995, συνεργάζεται με τον St Germain για την προσωπική του έκδοση στο “Rose Rouge”, μια μεθυστική μίξη από jazz, trip hop και downtempo.

Ο St Germain κυκλοφόρησε το remix αυτό ως το πρώτο single, που προαναγγέλλει την κυκλοφορία της επετειακής έκδοσης του  προαναφερθέντος album, η οποία θα έχει τίτλο “Tourist 20th Anniversary Travel Versions” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου 2021.

Θοδωρής Κολλιόπουλος www.soundarts.gr